Medzinárodný úspech českého filmu zaujal aj americký The Hollywood Reporter!

Tvorcovia kontroverznej snímky HANY môžu byť právom hrdí.

Netradičná česká filmová novinka režiséra Michala Samira zaujala aj vo svete! Snímka HANY, ktorá ponúka náhľad do mladej generácie, bola natočená na jeden jediný nepretržitý záber za tri dni, čo filmu dodáva nenapodobiteľnú autenticitu a vo finálne i výborné hodnotenia kritikov. Samotnému točeniu však predchádzalo trojmesačné skúšobné obdobie, kedy sa hlavní protagonisti dokonale pripravovali na jeden jediný pokus. O tom, ako natáčanie prebiehalo, nám svojho času v Dobrom ráne porozprávali i samotní tvorcovia snímky, režisér Mike Samir, producent Matěj Chlupáček a kameraman Martin Žiaran.

Generačná výpoveď zaujala aj nemeckých kritkikov.

Experimentálna dráma HANY zožala úspech aj v Nemecku. Najnovšie totiž získala hlavnú cenu na 21. Medzinárodnom filmovom festivale v Oldenburgu, známom tiež ako “Germany's Sundance”. V rámci festivalu boli ocenení tiež Francúzi so snímkou Fever a cenu za celoživotné dielo putovalo do rúk kultovému austrálskemu režisérovi, Philippemu Moraovi.

Úžasný úspech českých tvorcov si všimli aj v redakcii Hollywood Reporter!

Zahraničný článok venovaný filmu o ktorom doma zatiaľ nie je veľmi počuť, vyvolal na domácej scéne veľký rozruch. Prečo sme HANY doteraz nevideli? Navnaďte sa teda spolu s nami a pozrite si rozhovor s tvorcami dnes už oceneného filmu HANY, ktorých v Dobrom ráne hostili Kika s Mimom.

Do našich kí mieri česká filmová revolúcia: HANY